Vacature Onderzoeksassistent

Interesse in membraantechnologie? Wil je werken aan het ontwikkelen, karakteriseren en toepassen van membranen op verschillende gebieden, zoals waterzuivering, het scheiden van gassen of van organische stoffen? EMI Twente is een onafhankelijke R&D-organisatie en voert onderzoeksprojecten uit op het gebied van membraantechnologie voor en samen met industriële partners, verspreid over de hele wereld.

Onze missie is om een hotspot te zijn voor toekomstige membraaninnovaties en de nieuwste membraanproducten en -processen naar de markt te brengen. Onze projecten zijn vaak praktisch van aard en combineren materiaalkunde en chemie met procestechnologie. Je wordt onderdeel van een team van membraanonderzoekers en voert alleen of in een groter team onderzoeksprojecten uit.

Ben jij klaar om bij te dragen aan het ontwikkelen van baanbrekende innovaties op het gebied der membraantechnologie?

Als onderzoeksassistent binnen het EMI Twente:

– Assisteer je bij onderzoeksactiviteiten waarbij je je eigen werk plant, organiseert, uitvoert en communiceert;
– Voer je je eigen (korte termijn) R&D-projecten uit;
– Analyseer en interpreteer je je eigen resultaten onder begeleiding van een senior teamlid.
– Ontwikkel je nieuwe methoden en technieken om membranen en hun processen te karakteriseren en analyseren;
– Blijf je op de hoogte van nieuwe onderzoek gerelateerde methoden en technieken;
– Draag je bij aan en implementeer je gezondheids- en veiligheidsprocedures in onze laboratoria.

Profiel

– Je bent in het bezit van tenminste een BSc diploma in chemie, chemische of procestechnologie, of aanverwante richting.
– Het is een pré als je ervaring hebt met membraantechnologie, idealiter ervaring met holle-vezel technologie.
– Je bent een creatief persoon die initiatief toont met een hands-on mentaliteit;
– Je bent een teamspeler en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
– Je spreekt vloeiend Engels en hebt minimaal basiskennis van de Nederlandse taal.

Ons aanbod

We bieden je een jaarcontract van minimaal 32, maximaal 40 uur per week, en met de intentie om dit om te zetten in een vast contract na een jaar. Het startsalaris ligt in de range € 2.370 – € 3.680 bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring die je meebrengt. Daarnaast ontvang je maandelijks een bijdrage van 8% van je bruto maandsalaris voor een persoonlijke pensioenvoorziening en werken we met een bonusregeling. Verder heb je recht op een eindejaar- (8,3%) en vakantie-uitkering (8%) en daarbij in totaal 240 vakantie-uren bij een voltijds (40u) arbeidscontract.

Over EMI Twente B.V.

EMI Twente doet onderzoek in samenwerking met industriële opdrachtgevers verspreid over de wereld. Sinds onze oprichting in 1995 zijn er zo’n 500 projecten uitgevoerd voor meer dan 200 bedrijven in meer dan 20 verschillende landen.

Ons team bestaat uit zeer ervaren membraantechnologie-experts die samen meer dan driehonderd jaar onderzoekservaring hebben. Bovendien staan ze in nauw contact met ruim 70 collega’s van de academische onderzoeksgroepen van het cluster Membrane Science and Technology (MST) van de Universiteit Twente. Geïnteresseerd in deze positie? Schrijf dan een e-mail met je CV en motivatiebrief naar info@emi-twente.nl